Geveströmarna Åre

Åre in the summer

Spela upp avsnitt11 min

Åre is usually associated with winter sports and downhill skiing, but the fact is that during the time of the year when the ground is bare, a wider choice of activities is available. We pick the best and find out what the area around Åreskutan has to offer in summer. 

Forsränning i Åre

Shooting the rapids in Geveströmmarna

Spela upp inslaget4 min, 00:53-04:24

It sounds mad when you say it: travelling down the rapids in an inflatable rubber boat. But it’s true. It’s really fun. We join Äventyrligt to Geveströmmarna in Åre and try shooting the rapids.

Nattfiske i Handöl

Night fishing in Handöl

Spela upp inslaget4 min, 06:46-10:25

Char and salmon trout feed round the clock, but the most fun time to catch them is when the sun has gone down to its lowest point. We take a fishing guide with us to Handöl, an hour from Åre, to try night fishing.

Åre Camping

Our accommodation in Åre

Åre Camping reception
Åre Camping

Åre Camping is a small family-owned campsite with just over 70 pitches for caravans, motorhomes and tents. There are also five cottages and a newly renovated service building. A perfect place to discover and experience the land around Jämtland.

Spela upp inslaget0 min, 04:30-04:59
Fakta om programmet

Host
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Renskavsgryta

Renskavsgryta med sås på messmör och lingon

4 personer

1 gul lök
2 paket fryst renskav à 240 g
200 g färska champinjoner/kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
2 msk rårörda lingon
2 msk smör
salt och peppar
2 msk maizena + vatten
Potatis

Så här gör du: 

1. Skala och hacka löken. Bryn den med köttet och 1 msk smör i en stor stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg över blandningen i en kastrull och håll den varm.

2. Stek kantarellerna gyllenbruna i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt svampen till kastrullen med köttet.

3. Häll i grädde, vatten, fond, messmör och timjan i stekpannan. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.

4. Blanda i lingon. Red av med maizena utblandat i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.