Geveströmarna Åre

Åre in the summer

Meistens wird Åre mit Wintersport und Alpin-Ski verknüpft. Tatsächlich ist das Angebot an Aktivitäten aber umso größer, wenn kein Schnee den Boden bedeckt. Wir picken uns die Rosinen raus und testen, was das Gebiet rund um Åreskutan im Sommer zu bieten hat.

Forsränning i Åre

Forsränning på Geveströmmarna

Spela upp inslaget4 min, 00:53-04:24

Det låter inte klokt när man säger det: Åk utför en fors i en uppblåsbar gummibåt. Men det är sant. Och det är jätteroligt. Vi hänger med Äventyrligt till Geveströmmarna i Åre och testar forsränning.

Nattfiske i Handöl

Nattfiske i Handöl

Spela upp inslaget4 min, 06:46-10:25

Röding och öring äter oavsett tid på dygnet, men den mest fröjdfyllda tiden att fånga dem är när solen gått så långt ner den kan. Vi tar med oss en fiskeguide till Handöl, en timme från Åre, för att testa på nattfiske.

Åre Camping

Vårt campingboende i Åre

Åre Camping reception
Åre Camping

Åre Camping är en mindre familjeägd camping med drygt 70 tomter för husvagn, husbil eller tält. Här finns dessutom 5 stugor och nyrenoverade servicehus. Ett perfekt ställe för att upptäcka och uppleva de jämtländska markerna.

Spela upp inslaget0 min, 04:30-04:59
Fakta om programmet

Gastgeber
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Renskavsgryta

Renskavsgryta med sås på messmör och lingon

4 personer

1 gul lök
2 paket fryst renskav à 240 g
200 g färska champinjoner/kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
2 msk rårörda lingon
2 msk smör
salt och peppar
2 msk maizena + vatten
Potatis

Så här gör du: 

1. Skala och hacka löken. Bryn den med köttet och 1 msk smör i en stor stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg över blandningen i en kastrull och håll den varm.

2. Stek kantarellerna gyllenbruna i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt svampen till kastrullen med köttet.

3. Häll i grädde, vatten, fond, messmör och timjan i stekpannan. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.

4. Blanda i lingon. Red av med maizena utblandat i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.