Nora Weekend

Weekend in Nora

Västmanlands Nora offers weekend adventures in the form of the world championships in gold-washing and day-fresh ice cream from Nora Glass. Watch also when the world champion Ken Karlsson teaches us the basics of gold-washing in Kopparberg.

Vaska guld i Kopparberg

Guldrusch i Kopparberg

Spela upp inslaget2 min, 00:50-03:01

Låt inte den gamla gruvortens namn lura dig. Här är det guld som gäller. Ken Karlsson har 39 VM-medaljer i guldvaskning så om det är någon som ska visa hur det går till när man vaskar guld så är det han. Vi besöker även festivalen Guldrusch. Ett event fyllt med aktivitet, mat och musik. Och tävling i guldvaskning, så klart.

Glasstillverkning i Nora

Glasstillverkning och marknaden i Nora

Spela upp inslaget2 min, 03:01-04:44

En knapp timme söder om Kopparberg ligger en av Sveriges mest välbevarade småstäder, Nora. Här anordnas den välkända och besjungna marknaden fortfarande. Vi gör ett besök på Nora Glassfabrik. Här tillverkas de krämiga godsakerna som endast kan köpas i närområdet. De är nämligen noga med att den ska avnjutas dagsfärsk, vilket omöjliggör längre transporter. 

Nora Camping

Vårt boende under helgen i Nora

Nora Camping
Nora Camping

Noras Camping  hette tidigare Trängbo Camping och ligger i Västmanland, ca  en halvtimmes bilfärd norr om Örebro.  Det är en plats för dig som uppskattar naturen, men ändå vill ha nära till stadens bekvämligheter och utbud. På Nora Camping finns tomter med och utan el, samt ett antal stugor.

Spela upp inslaget1 min, 04:44-05:21
Fakta om programmet

Host
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film