Orsa Grönklitt Toppstugan

Winter camping in Orsa

Orsa Grönklitt is a perfect starting point if you want a winter campsite for all the family with lots to do. We spend a long weekend at Orsa Grönklitt in Dalarna, try a snowmobile safari and a predator park as well as cross-country skiing and a fondue evening.

Utförsåkning Orsa Grönklitt

Utförsåkning i Orsa

Spela upp inslaget0 min, 00:54-01:23

Orsa Grönklitt är en av Sveriges sydligaste skidanläggningar och samtidigt en av de snösäkraste. Här öppnar backarna ofta i mitten av december. Här finns totalt 23 nedfarter, varav de flesta röda och blå.

Skotersafari

Skotersafari och pimpling

Spela upp inslaget2 min, 02:01-03:50

Ett underbart sätt att uppleva vinterdalarna är med skoter. Vi tar en av skoterlederna och ser häpnadsväckande vackra vyer och härlig natur på vår timslånga färd till rastplatsen. Här tänder vi en eld och testar fiskelyckan genom att pimpla.

Längdskidåkning i Orsa

För framtids segrar i Orsa?

Spela upp inslaget1 min, 04:15-05:43

Att längdskidåkning är en stor sport i Orsa är det väl ingen som tvivlar på, med tanke på att Sveriges mest kända längdskidlopp, Vasaloppet, går i närheten. Vi tinar upp tekniken med en instruktör från anläggningens Längdcentrum som för övrigt erbjuder 80 km skidspår, varav 9 km är elbelysta.

Orsa Rovdjurspark, amurtiger

Orsa Rovdjurspark

Spela upp inslaget1 min, 05:44-06:33

I Orsa Rovdjurspark kan du se livs levenade isbjörn och amurtiger. För att nämna två. Kommer du på vintern finns det viss risk att brunbjörnen sover, men det finns mycket, mycket mer att se. Lodjur och varg till exempel.

Orsa Grönklitt

Vårt boende i Vinterdalarna

Orsa Grönklitt
Orsa Grönklitt Camping

På Grönklitts Camping Orsa ställer du upp ditt ekipage precis vid söderbacken, i bästa sydvästläge. Här finns drygt 60 grusade elplatser som har tillgång till servicehus med dusch, toalett och kök. Härifrån har du dessutom gångavstånd till vildmarksparken, matbutik och restaurang.

Spela upp inslaget0 min, 03:50-04:14
Fakta om programmet

Host
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film