City pulse and countryside in the Netherlands

Gone Camping takes the ferry to Holland and the Netherlands to try different types of camping: city camping in Amsterdam and glamping at a glamping campsite for all the family in Stolkse Weide. In this episode we also visit a cheese shop in Gouda and make a study visit to a windmill in Kinderdijk.

Amsterdam - Storstaden med bycharm

Spela upp inslaget2 min, 01:40-03:21

Amsterdam är en av Europas mest besökta och omtyckta städer. Och det är inte så konstigt. Här finns tulpaner, Van Gogh-museet och mycket, mycket mer. När vi är där tar vi en salongsbåt på en av de milslånga kanalerna och njuter av staden från vattnet.

Väderkvarnarna i Kinderdijk

Spela upp inslaget1 min, 03:22-04:04

Om du blundar och tänker på Holland så är det inte omöjligt att det är en väderkvarn du ser. Men om du vill besöka en på riktigt och se hur de fungerar är ett besök i holländska Kinderdijk ett hett tips. Här står flertalet och snurrar och vi gör ett besök i en av dem.

För den Gouda smakens skull

Spela upp inslaget2 min, 04:06-06:18

Nej, osten har inte fått sitt namn efter sin smak, utan från området där den tillverkas. Vi gör ett besök i Gouda och en av alla stadens ostbutiker. Vi får lära oss mer om tillverkningen, lagringen och vad det är som ger den sin speciella smak.  

Boendet i Holland

Vårt boende i Holland

Camping Zeeburg Amsterdam
Camping Zeeburg Amsterdam

Camping Zeeburg Amsterdam ligger endast 15 minuter med cykel från stadskärnan och bjuder på varierad boendemiljö och härlig stämning. Här får inte Amsterdambor bo, och på grund av campingtomternas storlek avråds du från att bo här med ekipage längre än 7 meter.

Spela upp inslaget1 min, 00:36-01:43
Stolkse Weide Holland Nederland
Stolkse Weide

På Stolkse Weide, en lite udda glamping-anläggning. Här bor du på en bondgård i ett lyxigt tält. Du och familjen kan – om ni vill – delta i allt från matning av djuren till glasstillverkning.

Spela upp inslaget2 min, 06:18-08:35
Fakta om programmet

Host
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film