Småland avsnittsbild

Zugraub und Abenteuer zwischen Baumgipfeln

Die Reise führt uns nach High Chaparral – in Smålands Wilden Westen. Wir besuchen ein Indianerdorf, reiten Westernpferde und dürfen bei einem Zugüberfall dabei sein. Im Anschluss fahren wir nach Isaberg, wo wir uns durch Hindernisse im Kletterparcours kämpfen. Den Caravan parken wir auf High Chaparral Camping und im Isaberg Mountain Resort.

Pang-pang i High Chaparral

Pang-pang på Smålands Vilda Västern

Spela upp inslaget4 min, 00:36-04:48

På High Chaparral får vi alla vara barn igen. Ett riktigt familjeäventyr för oss som gillar spänning och dramatik. Vi besöker en indianby, rider cowboyhäst och är med om ett tågrån. Skådespelare och stuntmän gör besöket minnesvärt för alla besökare – oavsett ålder.

Zipline i Isaberg

Höghöjdsbanorna i Isaberg

Spela upp inslaget2 min, 05:16-07:33

Höghöjdsbanan i Isaberg kanske kan verka skrämmande för den höjdrädda, men här står säkerheten alltid i första rummet. För den som kan slappna av väntar en häftig upplevelse som kittlar i magen och suger i musklerna.

Boende Småland

Vårt boende i Småland

Isaberg Mountain Resort
Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort är en naturskön fritidsby med höghöjdsbana, äventyrslekplats, badplats, MTB-leder, älgpark och mycket mer. Anläggningen är modernt utrustad och lättillgänglig. Här finns stugor och drygt 70 campingtomter med eluttag och kabel-TV.

High Chaparral
High Chaparral Camping

High Chaparral Camping som förutom själva parken High Chaparral erbjuder ett 60-tal campingstugor och plats för över 600 husvagnar, husbilar och tält. Storån slingrar sig längs campingplatsens norra sida och den konstgjorda sjön erbjuder fina badmöjligheter.

Fakta om programmet

Gastgeber
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Grillade hästskor med chokladsås och glass

4 personer

1 färsk ananas
1 tsk ingefärapulver
2 msk råsocker
1 dl cider (alt. halvtort vitt vin)
Vaniljglass
Chokladsås

Blanda cider, råsocker och ingefära. Skiva frukten och skär ut ett jack i botten så att de liknar en hästsko. Lägg i och låt dem marinera i vätskan i 20 min.

Klicka en msk smör i en panna och stek ananasen i 2-3 min per sida tills den är gyllene. Lyft upp och servera med glass och ringla över chokladsås.