Avsnittsbild Järvsö Bike Park

Älskade Hälsingland

I Hälsingland blandar vi olika typer av spänning. Dels stillasittandes men nervkittlande  björnskådning, dels adrenalinpumpande downhill-cykling i Järvsö Bike Park. Under vårt besök i det vackra landskapet, tillika Lill-Babs hemtrakter, bor vi på Järvsö Camping B&B Stugor.

Björnssafari Järvsö

Se björnen i sin naturliga miljö

Spela upp inslaget4 min, 00:47-05:13

Att se björn i sitt naturliga habitat är det inte många som kan skryta med, men vi håller tummarna att vi ska kunna ansluta till den lyckliga skaran och hänger med Håkan Vargas på hans björnsafari.

Järvsö Bike Park

Downhill i Järvsö Bike Park

Spela upp inslaget3 min, 07:56-10:32

I Järvsö finns en av landets finaste downhillparker för mountainbike. Ta liften upp och hojen ner. Välj bland flera preparerade leder i olika svårighetsgrad, och i närheten finns välsorterad uthyrningsservice och butik. För dig som är helt novis kan boka en kurs.

Järvsö Camping

Our accommodation in Hälsingland

Järvsö Camping Länk
Järvsö Camping

With the smell of the lilac hedges in our noses, we park in the shade of the weeping birches at Järvsö Camping, in the heart of the small community of Järvsö. As well as pitches for caravans, motorhomes and tents, there are log cabins in classic Hälsinge tradition. Some are more than 100 years old.

Spela upp inslaget0 min, 05:37-06:06
Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Rabarberkompott

Gratinerad jordgubbs- och rabarberkompott

4 personer

250 g rabarber i bitar
250 g jordgubbar
1⁄2 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
250 g Kesella kvarg vanilj
1⁄2 dl flagad mandel
1⁄2 dl farinsocker
Biscotti

Så här gör du: 

Denna rätt kan lagas både i ugnen eller på grillen.
Sätt ugnstemperaturen på Hög eller starta grillen. 
Skala och skär upp rabarbern.
Blanda rabarber, jordgubbar, kanel och socker i små, ugnssäkra portionsformar. Grädda i ca 15 min.
Hit kan man förbereda om du vill vara effektiv under själva middagen.
När det sedan är dags att servera, fördela kvarg över rabarberblandningen, strö över socker och mandel.
Gratinera i ca 5 min eller tills mandelflagorna börjar få färg.
Servera med biscotti.