Lerduvor och klippblock i Skåne

Vi är i Skånes västkust och bor på Mötesplats Borstahusen och testar lerduveskytte hos Landskrona Saxtorp JSK. Vi åker sedan vidare till skånska ostkusten för sol, bad och Kjugekull – Sveriges bästa plats för bouldering. I avsnittet lagas en smarrig clubsandwich med kyckling, bacon och avokado.

Lerduveskytte i Landskrona

Spela upp inslaget3 min, 01:45-04:26

Vi laddar bössan hos Landskrona Saxtorp JSK. Här får vi en genomgång av hur man skjuter lerduvor av ett par minst sagt rutinerade lärare. Vi träffar, men även om du inte gör det så tar du åtminstone spännande och roliga minnen med dig hem.

Bouldering i Kjugekull

Spela upp inslaget3 min, 07:10-09:56

Kjugekull är ett naturreservat och förmodligen Sveriges bästa område för bouldering, det vill säga en enklare form av klättring utan säkerhetslinor och -utrustning. Det är en snabb klättringsform som gör att både muskler och hjärna får jobba.

Vårt campingboende i Skåne

Mötesplats Borstahusen

Mötesplats Borstahusen en modern anläggning med nybyggda servicehus, ca 200 campingtomter och ett 60-tal stugor. Här har du några fåtal steg till stranden som enigt många är Öresunds bästa bad.

Spela upp inslaget1 min, 00:56-01:43
Meta i solnedgången Bromölla Camping
Bromölla Camping & Vandrarhem

Bromölla Camping & Vandrarhem är en bra utgångspunkt för dig som vill testa bouldering eller uppleva den skånska ostkusten. Här finns över hundra campingtomter och en handfull stugor. På lagom avstånd ligger också bland annat Sölvesborg, Listerlandet, Åhus, Brösarps backar, Österlen och Kivik.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Club Sandwich med chilimajo

4 personer

4 st kycklingbröst
3 msk olivolja
salt och peppar
1 tsk chiliflakes
4 skivor bacon
8 skivor rustikt bondbröd
1 st bifftomat, i skivor
2 st avokado, skivade
Halv gurka, skalad och skivad
1 st romansalladshuvud, I kvartar
1 st rödlök som skivas
Chilimajonnäs

Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna,
ca 3 minuter på varje sida.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Sänk värmen och efterstek kycklingen i ugn ca 10 minuter.
Stek baconet krispigt i en stekpanna.
Stek brödet gyllenbrunt i resten av olivoljan.
Bred chilimajonnäs på brödet, varva tomat, avokado, gurka, sallad, rödlök,
Skivad kyckling och bacon.