Portugal Avsnittsbild

Genom Portugal mot Algarve

Det är svårt att komma längre västerut i Europa utan att lämna fastlandet, än Portugal. Och landet finns – märkligt nog – inte med på topp 5 över de mest svenskbesökta länderna. För här finns det mesta vi söker när åker på semester; sol, god mat samt häftiga natur- och kulturupplevelser. Och vägarna är kalas, viket passar oss husbils- och husvagnsburna utmärkt.

Hällristningar i Portugal

Europas äldsta hällristningar

Foz Coa är Europas äldsta hällristningar, 25 000 år gamla, och hittades så sent som för tjugo år sedan och hamnade nästan omgående på Unescos lista över världsarv. Här finns hundratals ristningar med över tusentals figurer.

Lissabon

Ett dygn i Lissabon

Den Portugisiska staden bebos av 2,5 miljoner människor och det finns mängder av saker att hitta på. Vi börjar dygnet med en berömd och klassisk bakelse – Pastéis de Belém – och fortsätter sedan mot mer moderna adresser.

Lissabon

Bortom stora torg och avenyer i Lissabon

Precis som i alla europeiska huvudstäder så kan du se bakom ståtliga statyer och mäktiga byggnader för att hitta kärnan, stadens egentliga hjärta. Ta en promenad längs smala gränder i Alfama, Mouraria eller Bairro Alto, kliv in på en genuin servering och njut av Portugals själ när den sjöngs för dig, endast ackompanjerad av två gitarrer. Det gjorde vi.

Benagil Sea Caves Algarve Portugal

Algarves stränder och mäktiga natur

Algarve är Portugals sydligaste region och är ett känt semestermål för många européer. Dels tack vare breddgraden, så klart, dels för att det bara är drygt två timmar från huvudstaden Lissabon. Men kanske mest för det härliga vattnet och de minst sagt häftiga klipporna kring stränderna. Om du kommer hit är det en du inte får missa: Benagil Sea Caves.

Boende Portugal

Vårt boende i Portugal

Starcamp Portugal
Starcamp Portugal

Starcamp Portugal är en vildmarkscamping i Faia Brava, ett naturskyddsområde i norra Portugal. Hit kommer du inte med din vanliga husbil utan här är det off road som gäller. Syftet med anläggningen är att ge dig en så naturnära upplevelse som det bara går. Men med det sagt så finns här moderna bekvämligheter – utan WiFi då.

Lisboa Camping
Lisboa Camping

Bara en halvtimme från Lissabons centrum hittar du denna moderna anläggning med mycket generösa tomter. Vissa så stora som 300 kvm stora. Här finns utöver campingtomter också bungalows.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film