Romantische Strasse

Romantische Straße

En av de mest kända vägarna i Europa – och som är med på mångas att-köra-lista – är den Romantiska vägen, eller Romantische Straße som den heter på tyska. En 380 km lång och vacker sträcka mellan Würzburg och Füssen. Kör du den passerar du vinfält och ett 20-tal byar längs floden Main.

Würtzburg First

Vi börjar i Würzburg

Vi tar avstamp i det idylliska Würzburg och det känns i magen att det är en bra start på vårt campingäventyr. Würzburg ligger mitt i det frankiska vinlandet och här bör du kika på residenset, domkyrkan, Neumünster, Mariakapellet och torget.

Rothenburg

Medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber

En av de mest spektakulära stoppen längs Romantische Straße är Rothenburg, som för 500 år sedan var en av Europas mest välmående städer. Här korsades nämligen två viktiga vägar; den mellan Prag och Paris och den mellan Norden och Venedig. I Rothenburg möts du idag av en fascinerande stadsmiljö med pampiga kyrkor och färgglada korsvirkeshus. Vissa med anor från 1400-talet.

Neuschwanstein

Sagolikt vackra Neuschwanstein i Füssen

Neuschwanstein är ett slott utanför Füssen i bayerska alperna i södra Tyskland som uppfördes av kung Ludvig II av Bayern med början 1869. Idag vallfärdar turister hit från hela världen – mycket tack vare att det sägs att slottet är en förlaga till en av Disneyprinsessornas slott – så vi tar en tidig buss upp till utsiktsplatsen. Och det råder inget tvivel om att byggnaden är imponerande vacker.

Zugspitze, Tysklands högsta berg

På toppen av Tysklands högsta berg – Zugspitze

Vi tar linbanan upp på 2962 meter över havet och därmed tysklands högtsa berg – Zugspitze.

När bra väderlek kan du från toppen se närmare 400 bergstoppar i fyra länder; Österrike, Tyskland, Schweiz och Italien.

Boendet längs Romantische Straße

Vårt boende längs Romantische Straße

Husbil på väg mot Tauber Romantik
Tauber Romantik

En liten och mysig anläggning med omkring 40 tomter och fina faciliteter. Här är du välkommen med både husbil och husvagn, men det är ganska trångt och snirkligt så husbil är helt klart lättare.

Camping Tiroler Zugspitze
Camping Tiroler Zugspitze

En högklassig och året runt-öppen anläggning med ca 100 campingtomter, precis vid foten av Zupspitze – Tysklands högsta berg. Här hyr man också ut rum och lägenheter, om du efterfrågar det. Som gäst har du också tillgång till pool och bastuanläggning.

Fakta om programmet

Programledare

Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film