Dalarna

Vass och Vasaloppsvandring i Dalarna

Vi besöker Dalarna och närmare bestämt Orsa och Ulvshyttan. Här testar vi att snorkla med gäddor och vi promenerar längs Vasaloppet med ingen mindre än förre vasaloppsgeneralen Rolf Hammar. Vi passar också på att inreda husvagnen hos Detalj i Vikabyn.

Snorkla med gäddor

Snorkla med gäddor i Ulvshyttan

Att simma med delfiner är en dröm för många. Att snorkla med gäddor kanske inte hamnar lika högt på samma lista, men det hade det kanske gjort om folk hade vetat att det gick. Det gör det. I Ulvshyttan. Det kan vi intyga.

Inred din husbil, husbilsinredning, marint

Inredningstips till husbilen

Husbilen eller husvagnen är inte bara ett ekipage utan också ditt hem under din ledighet. Glöm därför inte bort att sätta lite personlig prägel på din boning, så är det lättare att känna sig hemma. Vi tar hjälp av stylisterna på inredningsbutiken Detalj för att lägga en egen touch på husbilen.

Vandra längs Vasaloppet

En vandring längs ett grönt Vasalopp

Vasaloppet är ett av Sveriges mest kända idrottsevenemang, men det är färre som känner till att banan används även sommartid. Vanligast är att välja ut delar av sträckningen att vandra – att gå alla 90 km tar nämligen ett par, tre dagar. Vi tar sällskap med vandringsguiden, tillika förre Vasaloppsgeneralen, Rolf Hammar. Han kan sträckan på sina fem fingrar.

Boende i Dalarna

Vårt boende i Dalarna

Främby Udde Resort
Främby Udde Resort

Främby Udde Resort är en aktivitetsanläggning med såväl boende och aktiviteter som konferens och restaurang. Den vackert belägna resorten ligger vid sjön Runns strand och ca 4 km från Falu centrum.

Orsa Camping
Orsa Camping

Orsa Camping är en komplett och åretruntöppen anläggning med 800 campingtomter och över 70 stugor. Här har du utmärkta möjligheter att forma din ledighet som du själv vill, oavsett årstid. Sommartid lockar pool och lekplats, vintertid är det utförsåkning som frestar mest.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film