Gästrikland Fallskärm

Adrenalin och destilleri i Gävle

På Stockholms Fallskärmsklubb genomförs det ca 3000 hopp årligen och idag gör vi ett av dem. När vi satt fötterna på marken ger vi oss av till Mackmyra whiskeydestilleri utanför Gävle och blir guidade genom hela processen av företagets vd, Magnus Dandanell. Som utgångspunkt för våra äventyr i Gästrikland har vi Furuviks Havscamping.

Fallskärmshoppning

Hoppa fallskärm utanför Tierp

Att kasta sig ut ur ett flygplan från 4000 meters höjd är för många ren idioti, men det alla dessa har gemensamt är att de förmodligen inte testat. Vi hänger med upp – och ner – med Stockholms Fallskärmsklubb och kan efteråt slå fast att det är en svårslagen upplevelse.

Mackmyra Whiskey

På besök hos Mackmyra whiskeydestilleri

Mackmyra skapar många olika sorters whiskey med vd Magnus Dandanell tar oss med på en guidad tur genom destilleriet och berättar om whiskey är en av världens mest naturliga produkter. När den ena guidade turen är över slår vi oss ner i provsmakssalongen i markplan och ännu en guidad tur börjar.

Furuvik Bergochdalbana

Vårt boende i Gästrikland

Furuviks Havscamping
Furiviks Havscamping

Furuviks Havscamping är anläggning precis vid havet. Här finns villavagnar, havsstugor, campingtomter och fräscha, nya servicehus. Det största dragplåstret här är Furuviksparken. En djurpark, tivoli och äventyrsbad i ett. Se exotiska djur ena stunden för att nästa susa ner i en vattenrutschkana eller känna pirret i magen i en bergochdalbana.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film