Det goda livet - Italien

Vi provar på det ljuva campinglivet och reser till norra Italien. Här vandrar vi och åker gondol på Venedigs gator och kanaler. Camping Miramare i Venedig byts sedan mot Caravan Park Sexten – en anläggning som av vissa rankas som världens bästa. I avsnittet besöker vi dessutom en Amarone-vinproducent.

Kanaler, stora torg och trånga gränder i Venedig

Vi tar en vattenbuss från campingen in till Venedigs centrum. Turen tar ca 30 minuter och vi traskar sedan längs turisttäta, trånga gränder och går över smala broar. Vi går lite vilse och stannar kvar efter klockan 18 för att få staden mer för oss själva.

Amarone glass of wine in Valpocella

I Amarones fotspår i Valpocella

Vi svenskar tycks älska Amarone-viner och de produceras här i Valpocella, i området kring Gardasjön. Sjön är en sevärdhet i sig men vi lägger vår tid på att besöka en av de lokala vinproducenterna där man också kan bo över.

Vårt campingboende i norra Italien

Camping Miramare

Camping Miramare ligger strax utanför Venedig och erbjuder naturnära campingtomter av varierande storlek. Här finns WiFi på hela området samt pool att svalka sig i när värmen blir för påtaglig.

Caravan Park Sexten

Caravan Park Sexten ligger 1520 meter över havet och anses av vissa som världens bästa campingplats. Här är det extra allt. Större tomter, modernare utrustning och utsikten är svårslagen.

Le Palme Camping

Le Palme Camping i Valpocella erbjuder 110 tomter på 50-100 kvadratmeter, så mindre ekipage är att föredra. Här finns också ett 60-tal stugor. Anläggningen är terrasserad och sluttar ner mot Gardasjön, vilket ger en storslagen utsikt.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Grissini med Parmaskinka

4 personer

12 tunna skivor parmaskinka
12 grissinipinnar
6 tsk pesto
1-2 dl oliver
1 bit parmesan

Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Lägg en grissini på varje skiva, bred en halv tsk pesto över och rulla skinkan om brödstickan. Servera med oliver, parmesan och en god Amarone.