Dalarna avsnittsbild

Flugfiske och Vasaloppet på cykel

Dalarna. Älskade Dalarna. Dialektens melodi, naturens harmoni och äventyrsutbudets bredd. Här finns mängder av saker att hitta på, oavsett årstid. Vi besöker Dalarna på sommaren och då kan flugfiske och cykling vara två saker du fyller dagarna med. Det gör vi.

Mängder av flugor

Kurs i flugfiske i Tandådalen

Ett stenkast från Caravan Club Tandådalen hittar vi ett vattendrag där vi gör de första tafliga försöken till flugfiskekast. Det tar en liten stund, men sedan hittar Louise snärten. När vi känner oss redo tar vi oss till och ut i Fuluälven, en del av Västerdalälven, där det ska finnas gott om öring och harr.

Vasaloppet på två hjul

Vasaloppet på cykel

Att åka Vasaloppet är en vinterdröm för många, men för dig som föredrar hjul framför valla så är sommaren att rekommendera. Starten går, som sig bör, i Sälen och passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Sträckan körs på 49,5 km skogsväg, 37 km grus och 7,5 km asfalt. Pumpa däcken, på med hjälmen – nu åker vi.

Boende Dalarna

Vårt boende i Dalarna

Orsa Camping
Orsa Camping

I hjärtat av Dalarna, precis intill Orsasjön hittar du fyrstjärniga familjecampingen Orsa Camping, tillika inspelningsplatsen för SVT:s familjeunderhållning ”Moraeus med mera”. Här erbjuds du stort traditionellt midsommarfirande, närhet till Orsa Björnpark och mycket, mycket mer. 

Caravan Club Tandådalen
Caravan Club Tandådalen

Caravan Club Tandådalen ligger mitt i Sälens fjällvärld i Tandådalen och i direkt närhet till Tandådalens- och Hundfjällets skidanläggningar. Så sysselsättning vintertid behöver du inte gå långt för. På sommaren bjuder fjällvärlden på bland annat en fantastisk natur.

Fakta om programmet

Programledare
Louise Fornander

Foto
Silverbullet Film

Smörstekt Röding Dalarna

Smörstekt röding

2 personer

Filéad och rensad röding (skinnet ska vara kvar)
Smör
Smör
Smör
Färsk potatis
Gräddfil
Räslök
Citron

Gör så här:

  1. Koka potatisen i lätt saltat vatten
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme cirka 8 minuter. Vänd och stek två minuter till
  3. Servera fisken och potatisen med hackad gräslök, gräddfil och citron
  4. Njut