Boende i västra Norge

Längs kusten och Atlanthavsvägen i Norge

Den är inte så fasligt lång, men det är makalöst vackert. Atlanthavsvägen är en 37 kilometer och sträcker sig mellan orterna Bud och Kårvåg, och sammanlänkar de små kustsamhällena mellan Molde och Kristiansund. Sträckan har bland annat utnämnts till världens vackraste bilväg.

Sälsafari

Sälsafari och havsfiske i norska kustbandet

Strømsholmens Sjøsportsenter ligger endast 10 minuter från vår campingplats och här finns en mängd olika aktiviteter knutna till havet. Vi hänger först med på sälsafari och får låna utrustning på plats. Sedan är det dags för havsfiske, och firrarna som fastnar på kroken är av det större slaget.

Trollstigen, Åndalsnes, Norge

Sagolikt häftiga Trollstigen i Åndalsnes

Trollstigen är en av Europas mest spektakulära vägsträckor. Den tog åtta år att bygga och antal år av minnen den skapat hos besökare efter det är oändligt. Trollstigen är hår ansatt av väder och säsong och håller därför bara öppen mellan juli och oktober.

Ålesund, Norge

På besök i fagra Ålesund, Norge

Norges största fiskehamn, men kan jämföras med ett nordens Venedig. Ljusa byggnader i jugendstil. Utsiktsberget – 418 trappsteg upp – är mödan värt. Härifrån ser du hela vägen till där jorden kröker sig.

Boende i västra Norge

Vårt boende längs norska mittlandskusten

Lysø Naturcamping og Rorbuer
Lysø Naturcamping og Rorbuer

Ett utmärkt ställe att slå sig ner för en natt är Lysø Naturcamping og Rorbuer. Här finns stugor och lägenheter och ett drygt 10-tal omärkta campingtomter. På aktivitetsmenyn hittar du bland annat fiske, kajak och mountainbiketurer. Havet, horisonten och solnedgången har du alltid som närmsta granne.

Åndalsnes Camping
Åndalsnes Camping

Åndalsnes Camping ligger precis vid Raumaälven och är omgivet av höga fjäll. Här finns rymliga campingtomter för dig med husvagn eller husbil, men det finns också alternativ för dig som kommer utan eget boende.

Fakta om programmet

Programledare

Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film