Lappland & Jämtland

Camping och vildmarkssemester går hand i hand. I detta avsnitt, när vi upptäcker Jämtlands och Västerbottens vackra natur och fauna, bor vi på både Kraja Camping och Hotings Camping. Vi fiskar harr med fluga och går på vandring med packhäst i ödemarkerna – mot Sveriges längsta grotta, Korallgrottan.

Bastuflotte på Hornavan

Vi bokar en flotte och tar oss ut på Sveriges djupaste sjö, Hornavan. Ombord finns bland annat en vedeldad bastu – Perfekt för att bygga upp lite värme innan du hoppar i det svala plurret. Ett tips är att ta med fiskeutrustningen. Med lite tur kan du få upp en röding till middagen. Grill finns också på flotten.

Flugfiske i Ammarnäs

Harrfiske i Ammarnäs

I Ammarnäs är naturen underbart orörd och i vattnet kan du se hur fiskarna står och vakar. Härifrån når du många olika typer av fiske på kort tid. Vi bokar en guide som hjälper oss med grunderna i flugfiske och det ger snart utdelning.

Vandra med häst i Jämtland

Vandring med packhäst i Jämtland

Att vandra är underbart, och i sällskap med en kompis som dessutom gladeligen bär din utrustning och förnödenheter är det ännu trevligare. Du väljer själv hur länge eller hur långt du vill gå. Vi har tagit sikte på en sevärdhet med djup…

Korallgrottan Lappland Sapmi

Korallgrottan – Sveriges längsta grottsystem

Vi tar hjälp av två grottguider för att undersöka det urholkade kalkberget på gränsen mellan Sverige och Norge. Under guidningen får vi hänga med ner ca 500 meter och turen tar två timmar.

Vårt boende i Lappland och Jämtland

Kraja Camping

Kraja är ett samiskt ord som betyder ”platsen dit man längtar”. Anläggningen ligger vackert på en udde utanför Arjeplogs centrum. Här befinner du dig i hjärtat av Sápmi, mer känt som Lappland. På den fyrstjärniga anläggningen finns ett 60-tal campingtomter och ungefär lika många stugor, restaurang med fullständiga rättigheter och en uteservering med minst sagt häftig utsikt.

Hotings Camping

Hotings Camping har öppet året runt och erbjuder 24 campingtomter och högt belägna campingstugor med utsikt över den intilliggande badsjön. Servicehuset har dusch, toalett, kök och tvättstuga och för en trevlig familjedag finns Barnens Motorland, minigolf och frisbeegolf att tillgå.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Kaffefrestelse

4 personer

10 marshmallows
2 dl starkt kaffe
4 kulor vaniljglass
4 tsk kaffelikör eller rom

Dela marshmallowsen i mindre bitar och lägg dem i portionsglas.
Häll på 0,5 dl kaffe i varje glas och låt stå i 2-3 minuter.
Toppa med glasskula och ringla lite likör eller rom över.