Höga Kustenbron

Mersmak av Höga Kusten

Vi utmanar både muskler och smaklökar på Höga Kusten. Efter Sundsvall korsar vi magiska Höga Kusten-bron och landar på Ulvöns Lilla Salteri där vi smakar på surströmming, för att sedan testa Via Ferrata-klättring på Skuleberget. Under resan bor vi på Norrfällsvikens Camping, Stugby & Marina.

Surströmming på Ulvön

Surströmming på Ulvöns Lilla Salteri

Anledningarna till att Ulvön kallas surströmmingens mecka är många. Vi pratar med Ruben som jobbar på Ulvöns Lilla Salteri. Här finns den bästa råvaran och härifrån kommer flera kända surströmmingsvarumärken.

Fasthakad på Skuleberget

Via Ferrata på Skuleberget

Via Ferrata är en enkel form av klättring som bygger på en vajer dragen genom öglor, fastsatta i berget. Säkerhet och enkelhet gör att alla kan delta och det behövs ingen förkunskap. Den yngste som bestigit Skuleberget var fyra år och den äldsta var 82 år. Du som räds höga höjder får det lite extra pirrigt.

Boende på Höga Kusten

Vårt boende längs Höga Kusten

Norrfällsvikens Camping Stugby Marina
Norrfällsvikens Camping, Stugby & Marina

Norrfällsvikens Camping, Stugby & Marina är en modern anläggning belägen vid ett av Höga alla vackra fiskelägen. Precis som campingplatsens namn antyder då finns här också en marina med gästhamn och egen pizzeria.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film