Seecamper Camp Maritim

På ytan och djupet i norra Tyskland

Norra Tyskland är bara en färjeresa bort från Sverige och strax efter att vi kört av den kör vi ombord husvagnen på ytterligare en båt, dock aningen mindre. En som vi själva navigerar. Efter upplevelsen med seacamping är det dags att upptäcka Berlin med guide – på cykel.

Seacamper

Med ekipaget som hytt

Att köra ombord sin husvagn eller husbil på en båt är inget märkvärdigt, men att sedan själv styra fartyget är inget man ser eller upplever varje dag. På Camping Maritim intill sjön Müritz kan du göra precis det.

Fit Tire Bikes

Styr och ställ i den tyska huvudstaden

Berlin är en av Europas mest besökta städer, och det är inte konstigt för här finns något för alla. Pulserande nattliv, häftig arkitektur och dramatisk historia. För att komma riktigt nära sevärdheterna i denna relativt platta staden är en guidad tur på cykel ett tips.

Camping och Caravan Park Kamerun

Vårt boende i norra Tyskland

Camping Potsdam
Camping Potsdam

Att bo närmare Berlin centrum med husvagn eller husbil än Camping Potsdam är svårt. Anläggningen ligger naturskönt och vattennära och härifrån tar du dig snabbt in till stadens sus och dus.

Camping & Caravan Park Kamerun
Camping och Caravan Park Kamerun

Camping och Caravan Park Kamerun kan du välja om du vill bo centralt med närhet till bekvämligheter och faciliteter eller lite mer avskilt. Oavsett vad du väljer har du aldrig lång till Tysklands näst största sjö – Müritz.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Tyskland Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

4 personer

300 g spagetti
150 g bacon
2 ägg
1 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt och peppar

Så här gör du

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Skär bacon i små bitar. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek tills baconet blir knaperstekt.
Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon. Blanda sedan ihop med äggblandningen och rör om.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.