Göteborg och Bohuslän

Semester i Göteborg och Bohuslän

Det är inte ofta man semestrar i sin egen hemstad, men i detta avsnitt är det precis det Erika gör. Hon kör till Lisebergsbyn och Aeroseum. Sedan bär det av norrut – mot Bohuslän, närmare bestämt Smögen. Bor i avsnittet gör hon på Lisebergsbyn och Hafsten Resort. 

Aeroseum

Barnens dag på Aeroseum

På Hisingen i Göteborg, i närheten av Säve Flygfält, ligger Aeroseum. Ett museum om Svensk miltär- och krigshistoria i stort, men med extra fokus på flygvapnet. Här annordnar man varje år Barnen dag med uppvisningar, helikopterturer och – självklart – rundvandring i de 20 000 kvadratmeter stora hangaren.

Fiskebodar på Smögen

Smögens välkända räkor och brygga

Bohusläns största turistmål heter Smögen. Smögen är en gamal fiskeby som idag är fylld till bredden av delikatesser, skärgårdsturer och fina badplatser. Något som lockar många är att flanera längs Smögenbryggan. Det var på Smögen man började tråla räkan kommersiellt på 40-, 50-talet, och det är så den älskade och omtalade smögenräkan har fått sitt namn.  

Sydkoster

Ett besök på Koster

Efter en kortare färjetur är vi framme på Kosteröarna, närmare bestämt Sydkoster. Här finns fina badvikar, konst, god mat, faschinerande natur och fina butiker. En av de härligaste detaljerna här är att det inte finns hågon trafik – bara cyklar och flakmopeder.

Vi hälsar på på Kosters trädgårdar där man fokuserar på permakultur, vilket innebär ett praktiskt, produktivt och berikande sätt för att minimera våra negativ påverkan av vår jord och natur medan man odlar. 

Camping i Bohuslän

Vårt campingboende i Göteborg och Bohuslän

Lisebergsbyn
Lisebergsbyn

På Lisebergsbyn bor du naturnära och centralt på samma gång. Området kring Delsjön, där anläggningen är placerad, hittar du promenadstigar, motionsslingor och badplatser. En kort spårvagnsresa bort befinner du dig på stadens parad- och restauranggata Avenyn, eller nöjesfältet som gett namn till campingen där vi bor – Liseberg.

Hafsten Restort
Hafstens Resort

I Sverige finns 16 stycken femstjärniga campinganläggningar och Hafsten Resort är en av dem.

Anläggningen ligger på en udde vilket gör att du har nära till havet åt alla håll. Här finns mycket att göra; Zipline, klätterväggar, båtäventyr, vandringsleder, spa och bastu bara för att nämna lite av utbudet.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film