Lisebergstornet Höjdskräcken

Weekend i Göteborg

Vi bor på lummiga Lisebergsbyn Kärralund och därifrån är det inte långt till norra Europas största nöjesfält – Liseberg. I Feskekörka plockar vi upp ingredienserna till kvällens picknick som vi intar på Brännö Brygga medan dansmusik fyller skärgården.

Kräftor Feskekôrka

Matmarknad med havets alla läckerheter

I Feskekôrka har fiskhandeln pågått i över hundra år. Huset har fått sitt namn delvis av sitt kyrkliknande yttre, men också för att här finns nästan allt du kan tänka dig i fisk- och skaldjursväg. Mycket av det dagsfärskt – direkt från hamnen.

Dans på Brännö brygga

Dans på Brännö Brygga

Brännö brygga erbjuder traditionsenligt dans en handfull gånger per sommar från midsommar och framåt. Brännö ligger i Göteborgs södra skärgård och är bland det vackraste västkusten har att erbjuda. Du tar dig enkelt hit med lokaltrafikens båtar från knutpunkten Saltholmen.

Lisebergsbyn Kärralund

Vårt boende under helgen i Göteborg

Lisebergsbyn Kärralund
Lisebergsbyn

I ett naturnära och lummigt område nära Liseberg och centrum ligger Lisebergsbyn Kärralund. En toppmodern året-runt öppen boendeanläggning med 390 bäddar och ca 200 tomter, personlig service, frukostbuffé, gratis trådlöst Internet och konferensmöjligheter.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film