Lisebergstornet Höjdskräcken

Weekend i Göteborg

Vi bor på lummiga Lisebergsbyn Kärralund och därifrån är det inte långt till norra Europas största nöjesfält – Liseberg. I Feskekörka plockar vi upp ingredienserna till kvällens picknick som vi intar på Brännö Brygga medan dansmusik fyller skärgården.

Lisebergskaniner i Hoppalong - Foto: Liseberg

Nordens största nöjespark – Liseberg

Spela upp inslaget1 min, 01:30-02:38

Göteborgs eget Liseberg är nordens största nöjesfält och lockar miljontals besökare varje år. De erbjuder allt mellan kramvänligt kaninland för de små till sensationella bergochdalbanor beryktade över hela världen.

Kräftor Feskekôrka

Matmarknad med havets alla läckerheter

Spela upp inslaget0 min, 02:40-03:06

I Feskekôrka har fiskhandeln pågått i över hundra år. Huset har fått sitt namn delvis av sitt kyrkliknande yttre, men också för att här finns nästan allt du kan tänka dig i fisk- och skaldjursväg. Mycket av det dagsfärskt – direkt från hamnen.

Dans på Brännö brygga

Dans på Brännö Brygga

Spela upp inslaget2 min, 03:16-04:47

Brännö brygga erbjuder traditionsenligt dans en handfull gånger per sommar från midsommar och framåt. Brännö ligger i Göteborgs södra skärgård och är bland det vackraste västkusten har att erbjuda. Du tar dig enkelt hit med lokaltrafikens båtar från knutpunkten Saltholmen.

Lisebergsbyn Kärralund

Vårt boende under helgen i Göteborg

Lisebergsbyn Kärralund
Lisebergsbyn

I ett naturnära och lummigt område nära Liseberg och centrum ligger Lisebergsbyn Kärralund. En toppmodern året-runt öppen boendeanläggning med 390 bäddar och ca 200 tomter, personlig service, frukostbuffé, gratis trådlöst Internet och konferensmöjligheter.

Spela upp inslaget1 min, 00:37-01:30
Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film