Snorkla i fjällen, Västerbotten

Västerbotten och Vilhelmina

Spela upp avsnitt8 min

Följ med på en djupdykning i Västerbotten och Vilhelmina. Vi tog på oss snorkel, cyklopet och våtdräckten och hoppade i forsen Stekejokk. Väl uppe ur det friska vattnet var det dags att sätta tänderna i Saivas gourmétur.

 

Fjällsnorkling i Västerbotten

Fjällsnorkling i Stekenjokk

Spela upp inslaget2 min, 00:07-02:35

Vi kör västerut på Sveriges högst belägna vägar, Vildmarksvägen, som lockar många. Förmodligen tack vare den naturnära och slingrande sträckningen genom den nordsvenska naturen. Framme i Stekenjokk sätter vi på oss våtdräkt, cyklop och snorkel och upplever bäckar och forsar ur ett ganska annorlunda perspektiv.

Saivas Gourmet

Saivas gourmétur

Spela upp inslaget4 min, 03:05-07:15

Följ med på en smakupplevelse i trakterna kring Vilhelmina. Hör människorna och mathantverkare berätta om sina produkter, och upplev nya spännande smaker. Vi stannar till på Bergman fisk, EG Vilt, Pralineriet avslutar på Risbergs sameslöjd.

Boende i Västerbotten

Vårt boende när vi besökte i Västerbotten

Saiva Camping
Saiva Camping & Stugby

Saiva Camping är ett naturnära boende med moderna bekvämligheter. Här erbjuds du en skön boendemiljö vackert beläget vid Baksjön, i utkanten av Vilhelmina och cirka 1 km från centrum. På anläggningen finns 23 stugor och 50 tomter för husbil och husvagn. Här kan du även testa på att övernatta i en modern Lappkåta med egen kamin.

Spela upp inslaget1 min, 02:35-03:13
Fakta om programmet

Programledare

Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film