Nora Weekend

Weekend i Nora

Västmanlands Nora bjuder på weekend-äventyr i form av guldvasknings-VM och dagsfärsk glass från Nora Glass. Se också när världsmästaren Ken Karlsson lär oss grunderna i att vaska guld i Kopparberg.

Vaska guld i Kopparberg

Guldrusch i Kopparberg

Låt inte den gamla gruvortens namn lura dig. Här är det guld som gäller. Ken Karlsson har 39 VM-medaljer i guldvaskning så om det är någon som ska visa hur det går till när man vaskar guld så är det han. Vi besöker även festivalen Guldrusch. Ett event fyllt med aktivitet, mat och musik. Och tävling i guldvaskning, så klart.

Glasstillverkning i Nora

Glasstillverkning och marknaden i Nora

En knapp timme söder om Kopparberg ligger en av Sveriges mest välbevarade småstäder, Nora. Här anordnas den välkända och besjungna marknaden fortfarande. Vi gör ett besök på Nora Glassfabrik. Här tillverkas de krämiga godsakerna som endast kan köpas i närområdet. De är nämligen noga med att den ska avnjutas dagsfärsk, vilket omöjliggör längre transporter. 

Nora Camping

Vårt boende under helgen i Nora

Nora Camping
Nordic Camping Nora

Nordic Camping Nora hette tidigare Nora Camping (och före det Trängbo Camping) och ligger i Västmanland, cirka en halvtimmes bilfärd norr om Örebro.  Det är en plats för dig som uppskattar naturen, men ändå vill ha nära till stadens bekvämligheter och utbud. På Nora Camping finns tomter med och utan el, samt ett antal stugor.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film