Semester i Västergötland

Västergötland och Vätterns västra strand

Västergötland förknippas ofta med slätten eller Göteborg, men i landskapet nordöstra delar finns mängder av kul resmål för hela familjen. Slussar i Götakanal, bad och fiska i Vättern och mycket mer. Erika packar in barnen i husbilen och ger sig ut och letar efter smultron… förlåt, blåbärsställen i Västgotarnas land.

Kräftfiske i Vättern

Kräftfiske i Vättern

Vi ger oss ut på kräftfiske i Vättern. I andra vatten krävs att du är yrkesfiskare eller har eget fiskevatten för att få fiska dessa små varleser, men här går det alltså bra. Magnus, vår fiskeguide, hjälper oss i med tinorna, för att sedan lämna av oss på en udde där vi väntar medan kräftorna är som mest aktiva. I solnedgången ror vi ut för att se om någon av kräftorna fastnat. Kräftfiske är en fin, trevlig och spännande familjeaktivietet som dessutom bjöd på härligt teamwork och skratt.

Självplock på blåbär

Självplock på Blåbärsgården

Att plocka bär hör sommaren till. Vi åker till Blåbärsgården och förser oss av våra favoriter till kvällens efterrätt. Blåbärsgården består av 4,5 hektar och besöks varje säsong av cirka 2000 personer. Ett kul, nyttigt och vitaminrikt nöje för hela familjen.

Safari med bisonoxar

Bison-safari på Mobolets Gård

Bisonoxar här inte till den tradistionella svenska faunan, men här i Västergötland kan man se dem livs levande. Från början var tanken att dessa djur skulle bli mat, men intresset för att se de ståttiga varelserna växte sig stort och idag erbjuds du som gäst att åka på safari. Ett kul och spännande nöje för hela familjen och alla åldrar.

Camping i Västergötland

Vårt campingboende i Västergötland

Karlsborgs camping
Karlsborgs Camping

Vi checkar in i en av Karlsborgs Camping två stubbar. Björnen och Älgen, som de heter rymmer 4 respektive 6 personer. En vacker anläggning mellan Vättern och Bottensjön. Sandstrand och lekplats. Perfekt för familjen.

Nordic Camping Hökensås
Nordic Camping Hökensås

Tidaholm en mysig camping, generösa naturligt avgränsade tomter. Restaurang, servicebutik, välsorterad fiskeshop. 30-tal sjöar Regnbåge och Öring.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film