Väderkvarn på Öland

Vinprovning och kitesurf på Öland

Öland är en av Sveriges mest solsäkra platser, och här kryllar det av historia, kultur och upptäckter; mat, dryck och kul för de små. När du får fast mark under fötterna efter den 6 km långa bron känner du lugnet lägga sig och äventyrslustan väcks till liv. 

Kitesurfing beach

Kite-surfing i Kalmarsund

Mellan fastlandet och Öland trycks vindarna ihop och blir både renare och starkare. Här är förutsättningarna för kitesurfing nära optimala. På Haga Park, bara 20 minuter söder om brofästet på Ölandssidan, har du ett bra utgångsläge för att få fart av vindarna.

Wannborga vingård

Wannborga – En svensk vingård

Wannborga är något så ovanligt som en svensk vingård. Den stora vinodlingen och den egna vinkällaren och gårdsbränneriet blir Wannborga unikt i Sverige. Här tillverkas såväl vitt som rött vin, grappa, cognac, calvados, snaps, whisky, gin och vodka.

Marsjö Gård

Strutsuppfödare, restaurang och butik

Trettio minuter norr om Borgholm hittar du Marsjö Gård. En strutsuppfödare med café, restaurang och gårdsbutik. Upplev lantliv eller köp med dig en bit strutskött till grillen.

Boende Öland Böda Sand - drone

Vårt boende på Öland

Haga Park
Haga Park Camping och Stugor

Under Ölandsvistelsen bor vi bland annat på Haga Park Camping och Stugor. Det är en familjecamping ca 20 minuter söder om brofästet. Här är så klart alla välkomna, men du ökar dina chanser att trivas om du är svag för vattensport. 

Böda Sand bad
Böda Sand

Vi checkar in på Sveriges mest berömda campingplats - Böda Sand. Här finns förutom stugor, tomter för husvagn, husbil och tält också vattenland och en mindre köpstad. Böda Sand påminner mer en komplett semesterort än en något annat. 

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film