Smakfullt i Piemonte, Gone camping, Martin Örnroth

Smakfullt i Piemonte

Vi besöker Piemonte av flera anledningar. Det är en extraordinärt vacker region i nordvästra Italien och synen njuta sig trött på dagarna. Men ett annat sinne som får njuta ännu mer är smaken och det är – handen på hjärtat – ett ännu starkare argument för att föra kosan hitåt.

Matmässa i Bra, Piemonte, Italien

Matfestival i Bra

Staden Bra ligger i provinsen Cuneo, Piemonte. Här har Slow Food-rörelsen sitt ursprung, men vi ser ingen anledning att dra fötterna efter oss – det är ju mitten av september och en av landets största matmässor är i stan. Vi tar med oss en mat-guide som visar oss runt bland alla delikatesser.

Barabesco grapes – druvor

Vinprovning i Barbaresco

Vi gör ett hemmahos-besök hos en av traktens mest respekterade vinodlare, Piero Bosso. Vingården grundades 1953 och drivs idag av grundarens son, Piero. Vi guidas runt blank rankorna av Piero med ett glas och njuter av hans berättelser och passion.

Vindruvsplantage i Barolo

På besök i La Morra och producent av Barolo-vin

Den högt belägna byn La Morra bjuder oss inte bara på en underbar utsikt. Här i området produceras också några av världens mest uppskattade viner – Barolo. För att läsa på lite innan vi besöker GD Vajra besöker vi La Morras lokala vinbutik, Cantina Comunale.

Egen pasta hos Agriturismo Iride

Gör egen Ravioli i Ruddino

Vi går en halvdagskurs i pasta och på menyn – som vi då själva tillagar – står idag Ravioli de Pllin. Vi guidas genom processen av passionerade Isaia Biella. Om det blir gott? Du får åka dit själv och testa (det är värt det).

Boende i Piemonte

Vårt boende i Piemonte

Camping Sole Langhe
Camping Sole Langhe

De tre orden enkelt, vänligt och välskött sammanfattar Camping Sole Langhe ganska bra. Här har du ca tio campingtomter, alla i skydd av skuggan från de lummiga miljöerna. Utsikten från det generösa poolområdet är minst sagt bedårande, och det är en utmärkt plats att luta sig tillbaka och göra sig redo för nästa äventyr.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film