Tysklands största ö, Rügen

Rügen – Tysklands största ö

På Rügen finns mycket att hitta på, titta på och åka med. Vi upplever Tysklands största ö genom bryggeri, ånglok, naturäventyr och 100 meter höga vita klippor. Och så lagas det beer can chicken. Välkommen att hänga med!

Ånglok på Rügen

Ångtåg på Rügen

Grunden, det vill säga rälsen, till Kleinbanhof lades redan 1895 och är idag en 25 km lång sträcka mellan Putbus och Göhren. Den trafikeras av ett charmig ånglok med tillhörande vagnar i klassisk stil. Maxhastigheten är bara 30 km, men hade det gått fortare så hade också resan tagit slut snabbare.

Klipporna på Rügen, Königsstuhl

Königsstuhl – Rügens vita klippor

När många hör Rügen är det första de tänker på Königsstuhl. Det är ön mest besökta turisstattraktion med hela 300 000 besökare per år. Här slås du av den häftiga vyn från de 100 meter höga vita kalkstensklipporna.

Fyren på Kap Arkona

Den legendariska fyren på Kap Arkona

Kap Arkona ligger i södra Östersjön, och är en 45 meter hög klint på öns nordsida, på halvön Wittow. Fyrplatsen är en av Europas mest kända och har sedan radions barndom sin givna plats i sjöväderrapporterna. Kusten utanför Kap Arkona är dramatisk och många skepp har förlist där.

Naturprojekt Prora Tree Top Walk

Rügens "Prora Tree Top Walk"

Naturprojekt Prora Tree Top Walk får dig att upptäcka och uppleva den vackra skogen på ett spännande sätt. Längs de långa gångbroarna stöter du ständigt på nya utmaningar som är kul för alla åldrar. Slutligen kommer du till spiralbyggnationen som tar dig upp till häftiga 82 meters höjd. En klar dag kan du se ända till Stralsund.

Vårt boende på Rügen

Vårt boende på ön Rügen

Vi bodde på Regenbogen Göhren
Regenbogen Göhren

På Rügen finns ett dussintal campingplatser och vi väljer att checka in på Regenbogen Göhren på öns östra del. Här har du 22 000 kvm och inte mindre än 850 platser med hav och strand på bekvämt avstånd. Här finns också möjlighet att bo för dig som kommer utan eget boende; nyrenoverade stugor med eller utan bad och wc.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film