Paris by night

Klassiska Paris med husbil

Paris är drömresemålet för många, och bevisligen är det många som besannar den drömmen. Den franska huvudstaden är nämligen en av världens mest besökta städer, och då är det vår plikt att göra ett reportage därifrån. Gör oss sällskap på en resa fylld av god mat och dryck, sightseeing och vackra miljöer.

Bensträckare i Champagne

Pitstop i Champagne

På vägen till Paris passerar vi ett av Frankrikes charmigaste – och kanske världens kändaste – vindistrikt, Champagne. VI stannar till, njuter av utsikten och bubblorna från ett alkoholfritt alternativ från området En bensträckare med klass, minst sagt.

Triumfbågen

Paris byggnader, sevärdheter och monument

Trafiken kräver fullt fokus och även om sevärdheterna pockar på vår uppmärksamhet, beslutar vi oss för att enbart ta ett varv runt Eiffeltornet innan vi ställer husbilen på campingen. Vi vill upptäcka och uppleva staden på andra sätt. Antalet kända byggnader, landmärken och museer är så stort, och de figurerar så ofta i filmer att även du som inte varit här innan kan få en känsla av att känna igen dig; Louvren, triumfbågen och Place De Concorde för att nämna några.

Gastronomie de Paris

Det gastronomiska Paris

Paris är romantikens huvudstad, och något går hand i hand med fjärilar i magen så är det gastronomi. Vi tar tempen på det kulinariska Paris och sätter tänderna i härliga crepes, dricker mintte och kikar runt på en av stadens alla matmarknader.

Versailles

Historiens vingslag i Versailles

20 minuter från där vi bor under vår vistelse i Paris, i Boulogne Park, känner vi historiens vingslag.  Vi har tagit oss till Versailles och besöker slottet där. Och vi är inte ensamma. Hit kommer ca 6 miljoner besökare varje år, så förbered dig på att köa (eller lyssna på Martins tips i klippet om hur du kan gå före i kön). Här kan du bland annat titta närmare på Spegelsalen där Versaillesfreden undertecknades 1919, och innebar slutet av första världskriget.

Campingboende i Paris

Vårt boende i och på vägen till Paris

Camping de la Cascade
Camping De La Cascade, Belgien

En liten, personlig och lummig anläggning med gott om yta att slå sig till ro på. Närmsta granne är ett vattenfall, tillika byns stora sevärdhet, Cascade de Coo.

Camping de Paris
Camping De Paris

Camping De Paris är den enda campinganläggningen i staden. Ligger vid Boulogne Park, dubbelt så stor som Central Park i New York.

Här finns 300 campingtomter, skön skugga och lummiga lövverket. För dig som kommer utan eget boende finns också ca 100 stugor. Husbilstomterna är relativt små. Vi kommer i en som mäter 7,5 meter och det är inte många centimeter till övers när vi drar handbromsen och fäller ner stödbenen.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Martins äggröra med bacon - till champagne

2

Ingredienser
4 ägg
6 skivor bacon
Salt och peppar
2 msk grädde
Smör

Hetta upp pannan och stek baconskivorna på hög värme utan fett, gärna i en teflonpanna.

Vänd på dem när de fått färg och lägg upp på hushållspapper för att rinna av när de är klara.

För 2 personer är det lagom med 4 ägg. Knäck dem i en bunke och vispa upp dem lätt med en gaffel. Salta och peppra innan du lägger i en klick smör i pannan. Stek sedan på medelvärme under ständig omrörning. När äggen börjar stelna häller du i ett par matskedar grädde och rör om. Klart.