Solkusten avsnittsbild

Andalusien, Solkusten och Gibraltar

Aldrig någonsin har Gone Camping varit längre söderut. Andalusien är Spaniens mest befolkade region och mycket populärt bland svenska turister, både husbilsburna men även de som kommer med flyg.

Balcon de Europa i Nerja

Nerja: Europas balkong

Nerja ligger i den andalusiska provinsen Málaga. En mysig och trevlig ort perfekt för dig som söker avkoppling och shopping, uppskattar caféer, barer och mysig stämning. Bland Nerjas mest kända utflyktsmål finns Europabalkongen (Balcon de Europa), Aguilas akvedukt (El Puente de Águla) och Nerjas grotta (Cueva de Nerja). 

Sevilla sightseeing

Sevilla – Andalusiens huvudstad

Vi går inte till barberaren men testar mycket annat. I Sevilla bor ungefär lika många som i Stockholm, men på en mindre yta. Det är i alla fall så det känns, då du når alla de kända sevärdheterna till fots. Mellan Plaza de España och palatset Alcázar, som är bland de mest kända, är det exempelvis knappt en kilometer. I gränderna i gamla stan är det lätt att hitta ett mysigt ställe för förfriskningar.

Flamencomuseet i Sevilla

Ett besök på Flamencomuseet i Sevilla

En av Andalusiens mest kända exporter är Flamencon. Flamenco är en kombination av musik, dans och sång. Romska dräkter, indiska handrörelser, arabiskt melodispråk. Vi besöker flamencomuseet i Sevilla och njuter av somriga toner och eldig dans.

Sherryns eget Jerez

I sherryälskarnas Mecka: Jerez

En dryck som länge stått bortglömd och dammig i farmors barskåp har som blivit hipp och trendig igen, kanske framförallt som ingrediens i cocktails. Vi talar såklart om sherry, som också satt den spanska staden Jerez på kartan. Här finns en uppsjö av producenter som välkomnar nyfikna turister med öppna armar. Vi besöker en av dem och får en guidad tur genom alla de varianter som finns av drycken.

Surfparadiset Tarifa

Surfa i Tarifa

Den sydligaste platsen på europeiska fastlandet, i södra Andalusien, hittar du vinddyrkarnas paradis – Tarifa. För dig som uppskattar kite eller vindsurfning har kommit helt rätt. Här blåser side shore-vindarna under den största delen av året, och dessutom med en intensitet som tillfredsställer den mest kräsne.

Boende Solkusten

Vårt boende på Solkusten

Camping El Pino
El Pino Camping

El Pino Camping i Torrox, en högt belägen och soldränkt anläggning. Standarden är – med svenska mått mätt – basic, men har ett bra läge för att upptäcka närområdet.

Camping Valdevaqueros
Camping Valdevaqueros

Om du vill bo nära havet och de bästa surfspotsen så är Camping Valdevaqueros ett givet alternativ. Anläggningen badar i sol men buskar och träd ger både skugga och lä. Tomterna mäter mellan femtio och hundra kvadratmeter och ger dig access till el och vatten.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film